


Idag så gjorde jag & Fahed lunch ihop på Hemkunskapen !
Jag började med att skala potatisarna och moroten medan han fyllde kastrullerna med vatten och sedan när jag var klar med skalningen så skivade han upp potatisen och moroten i fina skivior. Efter det så kokade vi morotens fina delar i en kastrull och jag tog även tag i sej filen och började fixa den. Jag gjorde som så att jag knäckte ett ägg och rörde runt sedan penslade jag fisken med ägget och efter det så blandade jag ströbröd, svartpeppar, salt och det var tänkt att jag skulle ha i lite citron peppar, men det fanns inte. I alla fall så doppade jag den penslade fisken i ströbröds blandning och la den åt sidan. Fahed och jag började sedan steka den råa potatisen till en fin gyllen-brun färg och för att hålla allting varmt så satte vi in maten som var färdig i ugnen i en ungs-säker form!
Jag stekte fisken på låg värme ungefär 2-3 minuter på ena filen och jag ville ha lite mer färg på min så att jag stekte min ungefär 3-4 minuter på varje sida. Vi stekte potatisen i olja och fisken i smör och även lite olja. Vi salta och peppra potatisen lite grann.
För att få det lite snygg och för maten smak skull så hade vi även en liten klick cream fresh på tallriken.
Resultat- Skit gott och väll lagad mat, kunde inte bli bättre. Allt var faktiskt riktigt gott. vi rensade tallrikarna!
Vad vi kunde tänkt på- Vi kunde satt ett lock på kastrullen med morötterna tidigare för att det skulle börja koka snabbare, i övrigt så skulle potatisen varit torr så att det inte skvätt så mycket vid till-lagning. Annars så skötte vi allt riktigt bra. Och fisk är min specialité ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar